Dagindeling en werkwijze

Geen enkel kindje is hetzelfde, dus eenzelfde dagritme voor alle kindjes is niet mogelijk. Iedere baby heeft een eigen ritme van slapen, spelen en eten. Daarom volg ik zoveel mogelijk het ritme van het kindje. Ook kan het zijn dat een peuter in de ochtend graag buiten speelt en ’s middags wil knutselen. Daarom worden activiteiten ook afgestemd op de behoefte van het kind.

Eten

Voor de eetmomenten wordt globaal deze tijdsindeling gevolgd:

 • 9:45 eeu fruit en drinken (water of thee)
 • 11:45 uur boterhammen en melk of water
 • 15:30 uur tussendoortje en drinken (cracker, groente, fruit, rijstwafel, soep etc.)Hebben de kinderen eeGastouder gastouderopvang BuitenGewoon spelen activiteiten ontdekken Claudia Vermeulen Berkel-Enschot Tilburgrder honger of zijn ze nog enthousiast bezig met een activiteit, dan wordt het eetmoment natuurlijk wat verschoven. De tijden zijn enkel richtlijnen.

Om 17:30 uur gaan we aan tafel voor het avondeten. Wilt u dat uw kind ook mee eet, kunt u dit daags van te voren doorgeven. Hiervoor zullen wij extra kosten in rekening brengen. Ook is het mogelijk om zelf avondeten mee te brengen. Kinderen ophalen tussen 17:30 uur en 18:00 uur is vanwege de rust tijdens het avondeten niet mogelijk.

Allergieën

Heeft uw kindje last van een voedingsintolerantie of –allergie? Dat zal even wennen zijn, maar wel fijn dat het ontdekt is. Vanzelfsprekend houd ik rekening met allergieën. Het enige wat u hoeft te doen is de juiste voeding meegeven. Door mijn ervaring met allergieën en kruisbesmetting kan ik ervoor zorgen dat de voeding juist bereid wordt en overdracht van sporen geminimaliseerd wordt.Gastouder gastouderopvang BuitenGewoon spelen activiteiten ontdekken Claudia Vermeulen Berkel-Enschot Tilburg slapen peuter veiligheid vertrouwd geborgenheid

Slapen

Eenmaal moe van alle indrukken is het tijd om naar bed te gaan. Om ervoor te zorgen dat uw kindje zich veilig en vertrouwd voelt in het bedje, gaan zij slapen in hun eigen slaapzak/pyjama van thuis. Ook de eigen speen en/of knuffel mogen mee.

Naar school

Onze oudste gaat inmiddels naar school. Elke schooldag brengen en halen wij hem naar de st. Caecilia school hier in de week. Hierdoor zijn we op maandag, dinsdag en donderdag tussen 8:10 uur en 8:45 uur van huis en van 14:10 uur tot 14:45 uur.  Op woensdag gaan we hem al tussen 12:10 en 12:45 van school halen. Kinderen kunnen daarom voor of na deze tijden worden gehaald en gebracht.

Wat brengt u mee van thuis?

 • Slaapzak
 • Luiers
 • Billendoekjes
 • Verzorgingsproducten (zonnebrandcrème, zinkzalf, etc.)
 • Reserve kleding
 • Flesvoeding / borstvoeding
 • Fles
 • Indien nodig: ontbijt en/of avondeten
 • Indien nodig: speentje en/of knuffel

Contact met ouders

Zowel aan het begin als aan het eind van de dag is er tijd voor het kindje en de ouders om te vertellen hoe de dag/nacht is geweest en welke bijzonderheden er zijn. Gedurende de dag is het ook mogelijk om per whatsapp of telefonisch te vragen hoe het gaat. Bij dringende vragen is het beter om even te bellen. Als aandenken aan de opvang, maar ook als communicatiemiddel, wordt er voor kinderen jonger dan 1 jaar gebruik gemaakt van een heen-en-weer-schriftje. Hierin staan de bijzonderheden van de opvangdag, leuke anekdotes en is er ook ruimte voor ouders om te schrijven.

Uitstapjes

WiGastouder gastouderopvang BuitenGewoon spelen activiteiten ontdekken Claudia Vermeulen Berkel-Enschot Tilburg kinderboerderij geitjes kippen natuur buitenj zijn niet alleen in en om het huis te vinden, maar gaan ook het dorp in. Samen brood halen bij de bakker om de hoek, picknicken bij de Oude Toren, wandelen naar het winkelcentrum om daar boodschappen te doen of een bezoekje brengen aan de bibliotheek doen we graag. Dit doen we samen te voet of met de (bak)fiets. Vanzelfsprekend worden de kinderen hierin volgens veiligheidsvoorschriften vervoerd.

Wensen of vragen?

Heeft u specifieke wensen of vragen, stel die dan gerust. Er zijn namelijk veel dingen mogelijk binnen de opvang. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voeding volgens de Rapleymethode, het gebruik van wasbare luiers, dragen in een draagzak, etc. Samen kijken we naar de mogelijkheden!

En niet onbelangrijk; ons privacybeleid vindt u hier: Privacyverklaring