Mag ik mij even voorstellen?

gastouder gastouderopvang kinderopvang BuitenGewoon Tilburg Berkel-Enschot spelen leren ontdekken Claudia Vermeulen van LiemptMijn naam is Claudia Vermeulen. Ik ben getrouwd met Laurens en moeder van Nick (2015) en Fleur (2017). Omdat ik bij een kinderdagverblijf werkte, was het voor mij vanzelfsprekend dat Nick met mij meeging naar het kinderdagverblijf. Echter bleek dit voor Nick niet de juiste plaats. Daarom hebben wij al snel gekozen voor opvang bij een gastouder. De huiselijke omgeving, het vaste gezicht, het gezinsleven en het daarbij horende ritme vond ik voor hem erg belangrijk. Doordat ik die kleinschalige opvang voor Nick zo belangrijk vond, wil ik ook andere kinderen de kans geven om daar van te genieten. De keus om zelf aan de slag te gaan als gastouder was daarom ook snel gemaakt! Daarom bied ik sinds 2017 gastouderopvang aan bij mij thuis.

Opleiding en cursussen

Ik heb allereerst de opleiding SPW3-leidster kinderopvang behaald. Na een paar jaar werken in de kinderopvang begon het weer te kriebelen en ben ik weer gaan studeren. Dit keer de opleiding SPH – management Kinderopvang. Ook deze heb ik behaald.

Nu als gastouder kan ik gebruik maken van de ervaring die ik heb opgedaan in de kinderopvang. Ik heb gewerkt op zowel het kinderdagverblijf als de buitenschoolse opvang en de peuterspeelzaal. De kennis van de communicatiemethode volgens Thomas Gordon, de VVE-methode Puk&Ko, de cursus JongLeren in het verkeer en vele andere cursussen kan ik gebruiken om uw kind een veilige, uitdagende en fijne tijd te geven.

De wet IKK (innovatie en kwaliteit kinderopvang) verlangt van pedagogisch medewerkers in de kinderopvang dat zij vanaf 2023 bijgeschoold zijn in het werken met baby’s. Deze gespecialiseerde opleiding heb ik al gevolgd en het diploma behaald.